(Zelf)inzicht

Zit je heel sterk ‘in je hoofd’? Heb je last van gedachten die maar door blijven malen? Voel je je al langere tijd somber, angstig en pieker je veel? Ben je bang voor een terugval na een depressie? Dan kan de (Zelf)-Inzichttherapie-Training voor jou heel helpend zijn.

In de (Zelf)-Inzicht-training, (MBIT-Mindfulness Based Insight Therapy genoemd), leer je vroegtijdig de signalen voor somberheid herkennen en daar op een andere manier op te reageren dan je voorheen gewend was.

Met frisse blik kijken
Misschien herken je ’een innerlijke criticus’, de plaaggeest, het stemmetje dat zegt je het nooit goed doet, en die je alle moed doet verliezen. De plaaggeest die je minderwaardig of je lelijk doet voelen.

Het uitgangspunt is dat er meer goed dan fout aan je is, wat voor problemen je ook hebt. In de maalstroom van het leven leer je om die automatische reactie uit te stellen. Gedachten zijn geen feiten. Je leert met nieuwe ogen kijken, met een vriendelijke blik.

Er is geen weg naar in-zicht, inzicht is de weg Thich Nhat Hanh

Groepstraining
8 sessies van 2,5 uur + een hele oefendag.
De totaalduur is 8 á 9 weken en die intensieve oefenperiode is voldoende voor blijvende effecten.

Ook hier geldt: de inzicht-training is doen, is mindful oefenen in velerlei bewegingsvormen, is een aandachtig luisteren naar wat je lichaam je vertelt. Je leert de beoefening toepassen in het dagelijkse leven.


Data en info
8–weekse training – die inzicht biedt
De trainingen starten in september en januari.

Dag van Aandacht
De dag van aandacht (een hele dag) valt na de 6e bijeenkomst.

  • Voorafgaand is er een gratis, persoonlijk en verkennend gesprek
  • Je werkt met een hulpboek + audio-opnames om thuis mee te oefenen
  • De training kost € 450,- incl. btw. Vaak vergoedt de verzekeraar

Heb je interesse in deelname, neem dan contact op.