Mindfulness

Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven. Iedereen kan er iets aan hebben, iedereen kan er iets mee’.

-Jon Kabat-Zinn, founder of mindfulness-

Mindfulness/Aandachtig Leven is een levenshouding van zorgzame aandacht en mededogen, een niet oordelend aanwezig zijn bij de ervaringen in het NU. Aandacht schept liefde voor het leven, biedt ruimte voor mogelijkheden, brengt inzicht in wie je bent en die je de hele tijd maar vergeet.

Leven in aandacht

In het moment leven is moeilijk omdat we daar nooit in zijn getraind. Binnen een milliseconde dwalen we af naar een mindless modus en laten we ons meeslepen door gedachten, gevoelens over het verleden of fantasieën over de toekomst.

Onze geest is een ‘monkey-mind’ die ons van de hak-op-de-tak doet denken/voelen.
Mindfulness is een training van de geest; hoe meer je die traint hoe sterker de geest, hoe beter je focust. Mindful vaardig maakt levensvaardig.

Aandachtig leven maakt blij en gelukkig. De geest is helder en creatief. Je leert goed voor jezelf zorgen en het wonen in een gezond lijf stemt elke dag tot vreugde en dankbaarheid.

Een Oosterse wijsheid:

Een man op een paard galoppeert voorbij. Een vriend aan de wegkant ziet dat vol verbazing aan en roept: Waar galoppeer jij in vredesnaam naar toe? De man wendt het hoofd en schreeuwt: ’Vraag dat maar aan het paard.’

Herken jij je in dit verhaal? Ga naar het trainingsaanbod